niewiem
pomocy: 28% liczby [
27 + 1
16 :
1415 ] * 0,56 =

proszę o pomoc w rozwiązaniu
19 lis 16:22
sushi_ gg6397228:
dzielic ułamki umiesz
19 lis 16:42
magda: | 28 | | 2 | | 7 | | 14 | | 28 | | 2 | | 7 | 15 | |
| ( |
| + |
| : |
| )0,56= |
| ( |
| + |
|
| )0,56= |
| 100 | | 7 | | 6 | | 15 | | 100 | | 7 | | 6 | 14 | |
19 lis 16:52
pomocy: czy o,56 tez mam zapisac w ułamku
19 lis 16:55
sushi_ gg6397228:
najpierw wykonaj to co masz w nawiasie, potem sie zobaczy
19 lis 17:00
pomocy: 28% wynosi [27 +1 16 :1415] *0,56
19 lis 17:00
magda: | | 2 | | 1 | | 14 | |
najpierw oblicz wyrażenie ( |
| +1 |
| : |
| )0,56 zauważ że w poprzednim zadaniu masz |
| | 7 | | 6 | | 15 | |
to samo. ile wyszło?
19 lis 17:05
pomocy: | | 56 | |
28 100 (27 + 16*157]* |
| ? teraz skracamy 28100 i 27= |
| | 100 | |
450
19 lis 17:09
pomocy: wyszło mi ostateczny wynik 1450
19 lis 17:11
pomocy: skróciłam też 76 i 1514 czyli to =1542 to skracam przez 3 to = 514 i
56100 skracam przez4 =1425
19 lis 17:16