paweł: x3+1749x2+4024,48x-474888,64=0
10 sty 22:55
Sigma: JoK! Jak to rozwiązać?.....
11 sty 01:04
JoK: nie wiem...
11 sty 01:08
Sigma:
Może tu chodzi o to by zniechęcić ucznia do matematyki?

bo to chyba na poziomie liceum?
Wkurzają mnie takie zad. o "sadystycznym" podłożu

I nic juz nie powiem....................
11 sty 01:26
Sigma:
x
3 +1749x
2 + 4024,48( x - 118) =0
x
2( x + 1749) + 4024,24(x - 118)=0
I co dalej?.... ja nie wiem!
A kto wie?...... bo mi nie daje spokoju to równanie

Powiedzcie jak dalej to rozwiązać ?
12 sty 14:50