matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wart. wielomianu
pomocy, nie ogarniam.:
Oblicz wartośc wielomianu W dla argumentu x
0
, gdzie W(x) = 8x
3
− 6x
2
+ x − 4 , x
0
= 2,5
19 lis 14:04
Basia:
W(2,5) = W(
5
2
) = 8*(
5
2
)
3
−6*(
5
2
)
2
+
5
2
−4 = ..... licz dalej
19 lis 14:06