matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ptasie :):
pomoze ktos : Rozwiaz równianie :
3
7
7
3
2x−7
=
7x−2
5
7
4
13
oblicz: {(−2
3
)
2
}
−
1−
0
} * −
3
↑ tylko ten minus ma być w tym nawiesie minus cztery trzynaste jak jest tam razy poczatek nawiasu MINUS cztery trzynaste koniec nawiasu do potegi 3
19 lis 13:32
sushi_ gg6397228:
ułamki sie inaczej robi, Ty zapisalas/es symbol Newtona
3
7
(
)
2x−7
= (
)
7x−2
7
3
7
7
(
)
−(2x−7)
= (
)
7x−2
3
3
−(2x−7)= {7x−2} ==> to juz sobie poradzisz
4
[(−2
3
)
2
−1
− 1 ] * (−
)
3
13
19 lis 13:51
sushi_ gg6397228:
1
4*4*4
1
64
(
−1)* (−
) = (
−1)(−
)=
2
6
13*13*13
64
13*13*13
63
64
63
=
*
=
=...
64
13*13*13
13*13*13
19 lis 14:02