tryg.
Dziama: Wyznacz zbiór wartosci funkcji:
y=sinx+cosx
y=tgx+ctgx
| | π | | π | |
y=sin(x− |
| )+sin(x+ |
| )
|
| | 6 | | 6 | |
chcialabym zeby mi to ktos wytlumaczyl

19 lis 13:19
sushi_ gg6397228:
y= sinx + cosx podstaw kilka charakterystycznych stopni: 0, 30,45,60, 90 dla pierwszej
cwiartki, to samo zrob dla II, III i IV
19 lis 13:52
Dziama: i co z tego mi wyniknie? Nie można tego jakos obliczyc?bez podstawiania?jakims wzorem?
19 lis 14:40
Dziama:
19 lis 18:01
sushi_ gg6397228: nie ma wzoru
19 lis 18:03
Dziama: prosze niech mi to ktos wytlumaczy. bo ja nie riozumiem
21 lis 12:20
Godzio:
| | π | | π | | π | |
a) y = sinx + cosx = sinx + sin( |
| + x) = 2 * sin(x + |
| ) * cos(− |
| ) = |
| | 2 | | 4 | | 4 | |
| | √2 | | π | | π | |
= 2 * |
| * sin(x + |
| ) = √2sin(x + |
| ) |
| | 2 | | 4 | | 4 | |
| | π | |
−√2 ≤ √2sin(x + |
| ) ≤ √2 |
| | 4 | |
ZW = <−
√2,
√2>
spróbuj z innymi tak, wykorzystaj wzory na sume sinusów cosinusów itd
21 lis 12:24
21 lis 12:25
Dziama: Godzio uratowałeś mi życie

Dziękuje

Już przynajmniej wiem jak mniej wiecej zaczac

21 lis 12:29