matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O PEŁNE ROZWIĄZANIE:)
Ania:
(xy
2
+3x)(−xy
2
+3x)−(3x)
2
=
19 lis 12:41
wx9:
po rozpisaniu powinno sie ladnie skrocic (xy
2
+3x)(−xy
2
+3x)−(3x)
2
= −x
2
y
4
+ 3x
2
y
2
− 3x
2
y
2
+ 9x
2
− 9x
2
= −x
2
y
4
19 lis 12:50