procenty
justway: Mieszkanie kosztuje 85600 zł brutto (z VAT). Stawka VAT wynosi 7%. Ile kosztowałoby mieszkanie,
gdyby stawka VAT wynosiła 22%?
19 lis 10:52
Karolina: 85600zł−107%
x−122%
proporcja
19 lis 11:04
mrowek: 85600 − 7%liczby 85600= 85600−5992=79608
79608+ 22% liczby 79608=79608+17513,76=97121,76
Odp; Mieszkanie kosztowałoby 97121,76 tys. gdyby stawka VAT wynosila 22%.
19 lis 11:26
Karolina: NIE



!
Mieszkanie kosztowałoby 97600zł
19 lis 11:44
Bogdan:
| | 1,22 | |
Po prostu: 85600 * |
| = 97600 |
| | 1,07 | |
19 lis 12:17