jak to rozwiazac?
Anja: jak to rozwiazac : wyznaczyc dziedzine i co jest wykresem ?
(y−2x)(x+y)=0
19 lis 09:05
Karolina: y=2x
y=−x
19 lis 09:22
Anja: ale jaka jest dziedzina ? wszystkie liczby R ? ?
19 lis 09:32
Karolina: tak
19 lis 10:23
sushi_ gg6397228:
aby byla dziedzina musi byc podana funkcja, a TY podalas jakies rownanie, o dwoch zmiennych
19 lis 14:03
Basia:
niezupełnie sushi
to równanie sprowadza się jednak do alternatywy dwóch funkcji
y=−x lub y=2x
dziedziną każdej z nich jest zbiór ℛ
19 lis 14:09