pomocy :d
Anja: 3x+1≥−1
18 lis 23:22
M4ciek: Dobrze to spisalas
18 lis 23:31
Anja: tak

f(x) = (arcsin 3x+1)
1/2
chce wyznaczyc dziedzine wiec (3x+1)
1/2 musi byc ≥ −1 i 3x+1)
1/2 ≤ 1
18 lis 23:34
M4ciek: Myslalem , ze to z liceum
18 lis 23:37
Anja: no tak

z tym arc soboe poradzilam ale nie wiem jak zrobic ta nierownosc 3x+1
1/2 ≤1

:
18 lis 23:39
Godzio:
No dobra, tylko jak w końcu ma być
3x + 1
czy (3x + 1)1/2 ?
18 lis 23:40
Anja: 3x+1 ≥ −1
18 lis 23:43
Basia:
jeżeli dobrze napisałaś to
f(x)=(arcsin(3x+1))1/2 = √arcsin(3x+1)
−1≤3x+1≤1
i
arcsin(3x+1)≥0
19 lis 00:14
Basia:
skąd tam 3x+1 ? to nie logarytm
19 lis 00:16