matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FK
Boruc1c:
Oblicz: t
2
−6t=360
18 lis 22:22
Basia:
t
2
−6t−360=0 Δ itd.
18 lis 22:26
Grześ:
t
2
−6t−360=0
√
Δ
=6
√
41
6+6
√
41
t
1
=
=3+3
√
41
2
6−6
√
41
t
2
=
=3−3
√
41
2
18 lis 22:26