matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elzbro:
Sprawdź, czy punkt P, którego odległość od punktu R(1,3) wynosi 4, leży nad prostą o równaniu y=2.
6 mar 19:02
Artur:
jeżeli jego współrzędna y>2 to leży nad prostą y=2,
jeżeli jego współrzędna y<2 to leży pod prostą y=2
6 mar 20:36