rozwiaz równanie
monika: rozwiaz równanie
4x−5 *16x+3=64
18 lis 22:12
Grześ:
4
x−5*4
2x+6=64
4
3x+1=4
3
3x+1=3
3x=2
18 lis 22:15
monika: oraz drugi przykład 32x − 2*3x=3
18 lis 22:15
Grześ: t=3
x t>0
t
2−2t=3
t
2−2t−3=0
√Δ=4
3
x=3 lub 3
x=−1
x=1
18 lis 22:17
monika: DZIEKI
18 lis 22:20
Grześ: Spoko, proszę bardzo
18 lis 22:20
monika: 
jak jestes tak pomocny to jeszcze jeden przykład mam;
4
√x+1 =64* 2
√x+1
i zaczełam liczyc tak:
(2
2)
√x+1 = 64*2
√x+1
wprowadzam zmienna t=2
√x+1
t
2=64t
no iwłasnie dalej nie wiem czy dobrze
t(t−64)=0
2
√x+1=64


ico z tym 2
√x+1=0
18 lis 22:55
Godzio:
√x + 1 = 4 to drugie to sprzeczność bo 2√x + 1 > 0
18 lis 22:55
monika: no tak dzieki
18 lis 22:57
Grześ: napewno
√x+1=4

a nie czasem,:
√x+1=6
18 lis 22:59
Godzio: no tak tak, właśnie się fizyki skończyłem uczyć i zasypiam
18 lis 23:00
Grześ: Okej, tylko sam nawet zwątpiłem czy dobrze pisze, 3 razy sprawdzałem. Nie ma sprawy Godzio, ja
też zasypiam
18 lis 23:01
Grześ: I właśnie chyba lecę spać, no to dobranoc wam forumowicze. Nie siedźcie długo nad matą
18 lis 23:02
Godzio: ja też za chwilkę będę lecieć

narazie
18 lis 23:02
monika: narka dzieki dobranoc
18 lis 23:07