pomocy
patryczek: przekrojem osiowym walca jest prostokat o wymiarach 6 na 10 , wyznacz z dokladnosia do 1stopnia
kat αnachylenia przekątnej tego przekroju do plaszczyzny podstawy walca
18 lis 21:49
Iza: a wiesz chociaż ile powinno wyjść?
18 lis 21:59
patryczek: niewiem
18 lis 22:02
patryczek: a skad niby mam wiedziec
18 lis 22:02
Grześ: Zadanie niejednoznaczne, tak naprawde nie wiadomo który bok zawiera się w średnicy podstawy

Chyba, że masz rozważyć 2 przypadki
18 lis 22:03
Iza: 1opcja:
h=6
2r=10
tgα=6;10=0,6
α=około 31⁰
2 opcja:
h=10
2r=6
tgα=10:6= około 1,666666666
α= około 59⁰
18 lis 22:05
patryczek: a licho go wie babka tak podawala zad; to pomorze mi ktos?
18 lis 22:05
patryczek: Iza jestes pewna ze tak ma wyjsc?
18 lis 22:06
Iza: pewna? za dużo powiedziane,ale tak mi się wydaje..
18 lis 22:10