Sigma: Kaśka! Smacznie sobie śpisz?

rozwiążę Ci! kilka

Resztę.... dopiero jutro! .... moze być?
43/ Co to jest czworoscian foremny?
Jakbyś tutaj poczytała to napewno prosto rozwią załabyś?
tylko podstawić do wzoru!
P= 4* a
2 √3 /4 = a
2*
√3
pomyśl skad taka odp? bo to juz koniec zad!
44/
Wiesz jak wyglada piramida?

to policzysz, bo to naprawdę łatwe!
47
podpowiem! S= 2*a
2 + 4a*h
S= 1222 h= 17
wstaw do wzoru otrzymasz równanie kwadratowe z niewiadoma a
policz deltę ( potrafisz napewno!
wylicz a
1 i a
2 wybierz tylko to a >0 -- bo to długośc
i tyle
48/
zobacz jaki jest wzór na pole trójkata równobocznego!
A może go znasz?
podobnie na wysokość trójkata równobocznego!
i dalej jua " pestka"

49/ o czworościanie miałas w 43 zad , czyli juz wiesz jak policzyc!
podobnie zad 50/
Wstaniesz wypoczęta !

i policzysz wszystkie sama

Będziesz dumna z siebie ,że dałaś radę

ok?
jak coś pisz! Sprawdzę co Ci wyszło ! papa