sześcia
kazimierz: a czy to zrobiłem dobrze?
Pole powierzchni całkowitej sześcianu wynosi 180 cm2. Krawędź tego sześcianu ma długość?
Pc= 6*a2
6*a2=54/:6
a2=9
a=√9
a=3
18 lis 21:11
Basia:
skąd wziąłeś 54 ?
18 lis 21:14
Boruc1c: dlaczego dales tam 54

moim zdaniem to ma byc:
6a
2=180
a
2=30
a=
√30
18 lis 21:14
Tragos: 6*a2=54, czemu 54 nie 180?
18 lis 21:14
Basia:
może kazimierz pomylił się w treści
18 lis 21:17
kazimierz: sorki źle przepisałem
winno być
6*a2=180/:6
a2=30
a=√30
18 lis 21:21
Basia:
teraz jest dobrze
18 lis 21:25
kazimierz: no i jak cię nie uwielbiać?
18 lis 21:27