Wyznacz zbiór wartości funkcji
kamila: f(x) = x3 − 9x +8
wyznacz zbiór wartości funkcji
18 lis 20:59
mac: Na pewno tam x3? a nie x2?
18 lis 21:00
karolina: czy tam na pewno jest potęga trzecia?
18 lis 21:00
kamila: tak...
18 lis 21:04
karolina: wyznacz współrzędną y wierzchołka paraboli i naszkicuj sobie tę parabolę
18 lis 21:06
Grześ: x
3−x−8x+8=x(x
2−1)−8(x−1)=(x+1)(x−1)(x−8)
Da się zapisać do postaci iloczynowej, jest ona nieograniczona, zbiorem wartości jest R
18 lis 21:08
Eta:
Grześ 
..... źle podałeś rozkład na czynniki
x
3 −x −8x +8= ....................... = (x−1)(x
2+x −8) i
18 lis 21:17
Grześ: kurcze,

sorki sorki
18 lis 21:17
Eta:
18 lis 21:18
heńka: mam podobne zad ale jestem zielona w tym temacie... czyli np w tym zadaniu odp. to będzie:
funkcja jest nieograniczona, zbiorem wartości jest R? to dla mnie czarna magia... trzeba do
tego rysowac wykres?
18 lis 21:21