matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
spr czy to tozsamosc trygonometryczna
kama:(:
POMOCY! Sprawdź czy podana równośc jest tozsmoscią trygonometryczną: tgα*(1+ctg
2
α)=ctg
2
czy ktoś może mi rozwiązac to zadanie? PROSZĘ
z góry dziękuję
18 lis 20:48
magda:
sinα
cosα
sinα
cos
2
α
L=
(1+(
)
2
=
(1+
=
cos
sinα
cosα
sin
2
α)
sinα
sinαcos
2
α
sinα
cosα
+
=
+
=tgα+ctgα
cosα
cosαsin
2
α
cosα
sinα
P=ctg
2
α
18 lis 20:59