
wartość funkcji w punkcie
zad 1 . a)f(1),f(-3),f(0,5),f(-0,5),f(a),f(a+1), jeśli f(x)=5, gdy x należy R
b)g(0);g(-0,7);g(3,2);g(11/3);g(a), jeśli g(x)=-3x+1, gdy x należy R
c)F(-2);F(2);F(5);F(10);F(-1/3);F(m),jeśli F(x)=x2+x, gdy x należy R
d)h(1);h(1/3);h(3);h(-3);h(0,01);h(100); jeśli h(x)=3/4x , gdy x należy R
oraz
zad2.dana jest funkcja f(x)=x+1/x. Oblicz:f(-1),f(1),f(√2-1), f(√2+1),f(1/x)
Proszę powiedzcie mi jak to rozwiązać na przykładach


!
np; h( -3)= 3/4* (-3) = -1/4
h( 100) = 3/ 4*100= 3/400
itd








!