matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w rownaniu wykladniczym
Marcin:
(
9
√
3
)
x
= 3
x+1
18 lis 19:15
Tragos:
3
2
(
)
x
= 3
x+1
3
1
2
3
3
2
x
= 3
x+1
3
2
x = x+1
1
2
x = 1 x = 2
18 lis 19:20