matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic ?
ilak:
ctg
2
x − 3 tg
2
=2 probowałem rozpisywac ctg i tg za pomoca sin ,cos.Jednak nic madrego z tego nie wynikło. Prosze o pomoc
18 lis 19:09
Basia:
x ≠ (2k+1)*
π
2
x ≠ 2kπ
1
−3tg
2
x=2 /*tg
2
x
tg
2
x
1−3tg
4
x = 2tg
2
x 3tg
4
x+2tg
2
x−1=0 t= tg
2
x 3t
2
+2t−1`=0
18 lis 19:11