Pole trójkąta rownbk.
wekert: Oblicz pole trójkąta równoboczneg o boku 6 cm, oraz pierścieniu tego samego trójkąta?
OMG, co to za zadania zadano mi, ktoś pomoże. Ja nie czaję o co w ogole w nim chodzi..
18 lis 18:31
wekert: Wiedziałby ktoś, jak to rozwiązać?

Przepraszam, za offtop − ale zależy mi naprawdę na czasie. Mam jeszcze dużo do nauki

., a
czas tak szybko leci..
18 lis 18:50
Godzio:
| | a2√3 | | 36√3 | |
P = |
| = |
| = ... |
| | 4 | | 4 | |
nie rozumiem drugiego polecenia, przepisałeś je poprawnie ?
18 lis 18:51
Grześ: Wzór na pole trójkąta, promień okręgu wpisanego i opisanego
18 lis 18:52
wekert: No właśnie, to jest mojej siostry, też nie wiem dokładnie, o co w tym chodzi..
A mnie popędza bo mamy nauki, ja zreszta też. Lo wymaga
18 lis 18:52
Grześ: O kurcze, ile ja wersji słyszałem, jedni, że to zadanie dla starszej siostry, dla chłopaka.
Pewnie jeszcze trochę to będą pisać, że dla sąsiada
18 lis 18:55
wekert: Nie, to jest dla mojej siostry, a ze ona zakuwa, a ja zakuwam z kompa notatki, i kserowki, to
dodalem w miedzy czasie zadanie
18 lis 18:57
wekert: Dobra, już wiem, jak zadanie brzmi:
Oblicz pole trójkąta równobocznego o boku 6 cm, oraz pierścieniu narysowanego na tym trójkącie.
18 lis 19:02