rozwiąz równanie
ada: rozwiąz równanie
jak to rozwiązać wiem ze x= √3/ 2 a dalej jak
log3 2x=1/2
na zajeciachjeszcze bylo x>−3
x>1 x+3>0∩x−1>0 a to co
xε(−3.∞)
o co tu choszi
18 lis 18:30
Basia:
12=log3√3
18 lis 19:00
ada: nie kumam


możesz to rozpsac od poczatku
18 lis 19:12
Basia:
to jest początek
podstaw do swojego równania
18 lis 19:13
Godzio:
żeby przyrównać liczby logarytmowane musisz po obu stronach mieć logarytmy o tych samych
podstawach, więc
3
1/2 = y
18 lis 19:14
ada: ⇔ co to

?
18 lis 19:18
Basia:
prezent od Godzia, na gwiazdkę
wyjaśnia Ci dlaczego 12=log3√3
zanim zabierzesz się do równań przeczytaj sobie co to w ogóle jest logarytm
znajdziesz nawet na tej stronie
18 lis 19:23
kain : czytałam babo i to kilka razy zawsze stane w jakims miejscu i nie wiem jak dalej...
zero kultury!
18 lis 19:28
Basia:
zero kultury to ja widzę u ciebie
na moją pomoc już nie licz
18 lis 19:31