matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ewa:
[4√2]
−
3*8
2
*
1
128
18 lis 18:16
M:
14 kwi 21:16
M:
25 maj 06:04
Jolanta:
1
(4
√
2
)
−3
*8
2
*
1
128
=(2
2
*2
1/2
)
−3
*(2
3
)
2
*
=(2
5/2
)
−3
*2
6
*2
−7
=
2
7
2
−15/2
*2
−1
=2
−17/2
=(
1
2
)
17/2
=
√
(1/2)
17
26 maj 00:25