matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
ewa:
7[x−2]+3[x+4]=5
18 lis 18:09
:
7
7x−14+3x+12=5 ⇔ 10x−7=0 ⇔ 10x=7 ⇔ x=
10
18 lis 18:56
Tomek.Noah:
Ale to jest cecha czy wartosc bezwzgledna? i prosze takich glupot jak ":" nie pisac...
18 lis 18:58