równania kawadratowe
Miruś: 1.ilu uczniów ma klasa w ktorej, gdy każdy uczeń przywita się z każdym, będzie 435 uścisków
dłoni?
2.odcinek długości 2 podzielona na dwie części tak, że długość jednej części jest średnią
geometryczną długości całego odcinka i długości jego drugiej części. Oblicz długości obydwu
części odcinka.
3 boisko sportowe ma kształt prostokąta o wymiarach 60cm x 40cm. Boisko to otoczone jest
bieżnią, której zewnętrzna krawędź ma także kształt prostokąta o bokach równoległych do boków
boiska i jednakowo do nich odległych. Wyznacz szerokość bieżni, wiedząc, że pole bieżni jest
równe polu boiska.
18 lis 17:47
mariusz: 1
n
2−n−870=0
n=30 lub n=−29
30 uczniow
18 lis 17:58
Miruś: dzięki
18 lis 18:00