bardzo proszę o pomoc
orgami: .1. Przekątna sześcianu ma długość 5√3. Objętość tego sześcianu jest równa V=
2. Przekątna ściany sześcianu ma długośc 4. Powierzchnia całkowita tego sześcianu jest równa
S=
3. Podstawa prostopadłościanu jest kwadratem o polu 9. Objętość prostopadłościanu jest równa
45.Przekątna ściany bocznej prostopadłościanu tworzy z podstawą prostopadłościanu kąt α, taki
że: tg α=
BARDZO PROSZĘ O ROZWIĄZANIE TYCH ZADAŃ KROCZEK PO KROCZKU< Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI
18 lis 17:07
Godzio:
1. D = a
√3 = 5
√3 ⇒ a = ..., V = a
3 = ...
2. d = a
√2 = 4 ⇒ a = ..., P
c = 6a
2 = ...
| | H | |
3.a2 = 9 ⇒ a = ... , V = a2 * H ⇒ H = ... , tgα = |
| = ... |
| | a | |
18 lis 17:10
stanislaw:
1. d = 5√3
d = a√3
a√3 = 5√3/:√3
a = 5
V = a3 = 53 = 125
18 lis 17:24