prosze
Ola : Pomocy ! Wyznacz miejsca zerowe o ile istnieja funkcji kwadratowej f(x)= 4x2−8x
wyznaczylam wspolczynnika
obliczylam Δ
wyszlo ze Δ>0
uzylam wzorow na x1 i x2
wiec w odp wyszlo mi x1=2 i x2 =0 a w odpowiedziach jest tylko 2
czy cos zrobilam nie tak?
18 lis 14:26
nikka: a nie ma jeszcze czegoś w zadaniu? np. dziedziny
18 lis 14:36
Ola : nie, jest tylko to i odpowiedz jest po prostu 2
w innym podpunkcie robilam tak samo i tez jest jedna odpowiedz 0 chociaz wyszlo ze x1=−24 a
x2=0
18 lis 14:48
Ola : juz wiem, zle odczytalam cos, niewazne ; p
ale dziekuje za zainteresowanie ; )
18 lis 14:50
nikka:
18 lis 14:57