sześcian
Kazimierz : Obiętość sześcianu jest równa 8 cm3 Pole powierzchni całkowitej tego szećianu wynosi?
Myślę że to powinno być tak , czy sie nie mylę ?
V= a3
V= a2 x a
V= 22 x 2 = 8 cm3
Pole całkowite = 6a2 = 6x 22= 6 x 4 = 24 cm3
czy tak?
18 lis 14:23
Mateusz: tak nie widze tubłędu zadnego
18 lis 14:26
nikka: mała poprawka Pc = 24 cm2
18 lis 14:28
Mateusz: no fakt tego nie zauwazyłem
18 lis 14:42
nikka: Mateusz umiesz może policzyć granice z postu xxx ?
18 lis 14:48
Kazimierz : oczywiście że cm2
18 lis 15:26