wielomiany
kaska: Wartośc wielomianu W(x)= x3− 3x2+4x w punkcie a jest równa 12. Wynika stąd, że a wynosi.. ?
18 lis 14:06
nikka: W(a) = 12
wstaw pod x liczbę a i przyrównaj do 12, rozwiąż równanie ...
18 lis 14:10
kaska: mozna jasniej ?
18 lis 14:14
nikka: ile jest równe W(a) ?
18 lis 14:15
kaska: no 12..
18 lis 14:18
nikka: W(a) = a3 − ...
18 lis 14:19
nikka: dokończ
18 lis 14:20
kaska: i tak dalej nie wiem..
18 lis 14:32
nikka: podstaw w wielomianie wszędzie gdzie jest x 'a'
18 lis 14:34
kaska: to zle wyjdzie.......
18 lis 14:38
nikka: podstaw i napisz co otrzymałaś...
18 lis 14:39
nikka: wychodzi a = 3
18 lis 15:09
kaska: niby jak .. ?
18 lis 18:50
nikka: podstaw a i napisz co otrzymałaś...
18 lis 18:58