rozwiąż
ala: logarytmy− prosze o pomoc rowiązalam do pewnego momentu i nie wiem co dalej:(
3log 92=
rozbijam to na (log32)23
a dalej co?
18 lis 13:37
nikka: może zapisz porządnie − nie wiadomo co jest podstawą logarytmu a co liczbą logarytmowaną ...
18 lis 13:41
ala: 3 log 92
18 lis 13:43
ala: to są trzy log. dziewiątego stopnia do drugiej
18 lis 13:44
nikka: nie ma czegoś takiego
18 lis 13:46
nikka: 3log92 czy
3log 92
18 lis 13:46
ala: to pierwsze... jestem tu pierwszy raz i jeszcze nie wiem jak sie tym posługiwac
18 lis 13:47
nikka: no to 3log92 = log923 = log98
18 lis 13:53
ala: to tez tak zrobiłam ale nie wiedziałam czy dalej cos da sie zrobic

dzieki
18 lis 13:55