logarytmy
justa1234: oblicz wartość liczbową wyrażeń:
a) log 28 : log2√8=
b)log 72−log798=
c)log 2(log20+log5)=
bardzo proszę o pomoc ,jutro mam zaliczenie !
18 lis 12:15
nikka: a. log
28 = log
22
3 = 3
| | 3 | |
log2√8 = log2(23)12 = |
| |
| | 2 | |
18 lis 12:30
justa1234: może ktoś sprawdzić ,czy dobrze to zrobiła




log
72−log
798=log
7(2:98)=log
7(1/49)=log
71−log
749=−2
log
2(log20+log5)=log
2(log100)=1
18 lis 15:05
nikka: c) ok
b) ok
18 lis 15:07
nikka:
18 lis 15:07
justa1234: wielkie dzięki

!
18 lis 15:08