oblicz prawdopodobieństwo
Tomasz: Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadanka..
Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania z talii kart w 7 losowaniach 5 pików.
17 lis 23:11
Basia:
schemat Bernouliego
7 prób
1 próba = losowanie 1 karty z talii
sukces = wylosowanie pika
p=1352=14
q=34
liczysz prawd. 5 sukcesów w 7 próbach
17 lis 23:18
Tomasz: tylko dziwny wynik mi wyszedł...

189/64 chyba się nie zgadza...
17 lis 23:42
Tomasz: btw dziękuję za naprowadzenie
17 lis 23:43
Basia:
a 4
7 to duuuuuuuużo więcej niż 64
jak musisz to licz
17 lis 23:49
Tomasz: taak dalem {1}{4} do drugiej zamiast do piątej na początku.. wszystko juz mam. dziękuję
bardzo

18 lis 00:03