działania na pierwiastkach wzory skr. mno.
Kacper: Potrzebna pomoc w wytłumaczeniu krótkiego zadanka.
(√√3 − √2) * (√√3 + √2)
17 lis 22:36
jacek: można to zapisać pod jednym pierwiastkiem i zastosować wzór skróconego mnożenia
17 lis 22:39
Kacper: √√3 − √2 * √3 + √2 = √3 − 2 = √1 = 1 ?
17 lis 22:42
Godzio: tak, tylko pisz te wyrażenia w nawiasach
√(√3 − √2)(√3 + √2) = ...
17 lis 22:45
M4ciek: Tak jest tylko tam nawiasow brakuje
17 lis 22:45
jacek: weź tylko w dwa nawiasy to co było pod pierwiastkami i będzie dobrze
17 lis 22:45
Kacper: dzieki
17 lis 22:50