wzory skróconwego mnożenia -,-
Julka: z jakiego wzoru trzeba tutaj skorzystać?
( 2a + b +3 {2} ) 2 =
trzeba pomnożyć przez siebie dwa nawiasy?
17 lis 22:07
Julka: Poprawa :
( 2a + b +3√2 )2 =
17 lis 22:07
Godzio:
(a + b + c)2 = a2 + b2 + c2 + 2ab + 2ac + 2bc
17 lis 22:08
Julka: Wie ktoś z jakiego tu trzeba skorzystać? : )
17 lis 22:08
Julka: nie braliśmy jeszcze tego wzoru w szkole , jest jakiś inny sposób aby to rozpisać?
17 lis 22:08
Julka: mogłabym napisać ( 2a + b +3√2 ) * ( 2a + b +3√2 ) =
17 lis 22:13
Julka: wie ktoś? : )
17 lis 22:14
konrad509: Nie ma. Możesz wymnożyć po kolei to co w nawiasach jak nie chcesz wzoru Godzia
17 lis 22:17