matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywanie równań trygnometrycznych
Suddenly:
Kompletnie nie mogę tego zrozumieć
a) sin(x−π4)* cos(7x−π12)=0 b) (cos2 3x+1) (1−tg2 3x)=0 c) (3− √3) tgx − 3 tg2 x+ √3=0 d) sin4 x + cos4 x= 78 e) | 3ctg (x+π6)| = √3 f) 2 sin |2x− π|= 1 g)|cos4x|=1 h) − tg |3x−π|= √3
17 lis 20:15