matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Pomóżcie!!:
log
3
x=4 log
2
(x+4)=3
17 lis 20:09
Eta:
log
a
b= c => a
c
=b dla a, b >0 i a ≠1 1/ x >0 log
3
x=4 => 3
4
= x => x= ....... 2/ x+4 >0 => x > −4 log
2
(x+4)= 3 => (x+4)= 2
3
=> x =.......
17 lis 20:12