Najbardziej zalezy mi na a i b, pliss pomozcie ;)
BoBeK ^^: Funkcja określona jest następująco: Każdej liczbie rzeczywistej dodatniej przyporządkowujemy
odwrotność tej liczby.
a) Podaj wzór tej funkcji.
b)Oblicz wartośći tej funkcji dla kilku wybranych argumentów.
c)Dla jakich argumentów wartośći funkcji wynoszą: 13, 34, 2, 1, 113, 0,1,
0,0001?
17 lis 19:58
BoBeK ^^: Pomoze ktoś, jak to rozwiązac
17 lis 20:14
Eta:
b) dla x= 1 f(1)=
11=1
| | 1 | |
dla x= 12 f(12)= |
| = 2
|
| | 12 | |
itd.......
| | 1 | | 1 | | 1 | |
c/ f(x) = |
| to |
| = |
| to..... => x = 3
|
| | 3 | | x | | 3 | |
| | 1 | |
f(x)= 34 to |
| = 34 to .... => x=43
|
| | x | |
itd............
17 lis 20:24
BoBeK ^^: yy nie rozumiem tego b), czy to oznacza ze mnozymy na krzyz

np
1x x
13 =
31 ?
17 lis 21:16
kutaz: no
25 lis 17:25
nie kumaty: nie rozumiem tego help
4 gru 15:52