matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dw
ja 100:
kto pomoze
2
3
3
+
=
+1
x
2
−1
x−1
x+1
17 lis 19:45
Eta:
x
2
−1= (x−1)(x+1) dziedzina równania: D= R \ {−1, 1} teraz pomnóż równanie przez x
2
−1 = ( x−1)(x+1) 2 +3( x+1) = 3( x−1) +1( x
2
−1) dokończ......... pamiętaj uwzględnić dziedzinę
17 lis 19:56
ja 100:
to wyjdzie −x
2
+9 = 0 ? A dziedziny nie potrafie okreslic
17 lis 20:06