funkcja kwadratowa
jola55: wskaz funkcje kwadratową, której miejsca zerowe to −2 i 3.
odpowiedzi:
A. y= −x
2−5x+6
B. y= x
2+x−6
C. y= x
2−5x+6
D. y= x
2 −x−6
proszę o pokazanie jak to trzeba rozwiazac.
17 lis 19:38
Jack:
a wiesz co to jest miejsce zerowe?
17 lis 19:39
Eta:
z postaci iloczynowej
(x+2)(x−3)= x2 −x −6
odp: D)
17 lis 19:40
jola55: wiem ale nie moge rozwiazac tego zadania
17 lis 19:41
Mateusz: A czemu nie mozesz

Δ i do dzieła zresztą eta juz ci je rozwiązała
17 lis 19:43
jola55: dzieki wielke
17 lis 19:43
Jack:
no bez przesady z tą "pomocą"... wystarczyło choćby podstawiać i sprawdzać...
17 lis 19:56