rozwiaz nierownosc
kagarolinka: Witam forumowiczow

mam taki oto problem. Niestety nie umiem rozwiazac tych nierownosci. Czy
moglby mi ktos pomoc? Bylabym niezmiernie wdzieczna.
5
x+3<25*7
−x−1
2
2x+4− 4
x>15
0,5
x3*2
2x+2<
164
17 lis 18:52
Grześ:
5
x+3<5
2*7
−x−1
5
x+1<5
log57(−x−1)
x+1<log
57(−x−1)
x+x*log
57<−(1+log
57)
x<−1
17 lis 18:56
Grześ: 22x+4−22x>15
22x(16−1)>15
22x>1
2x>0
x>0
17 lis 18:57
Grześ: 2
−x3+2x+2<2
−6
−x
3+2x+2<−6
−x
3+2x+8<0
x
3−2x−8>0
x
3+2x−4x−8>0
x
2(x+2)−4(x+2)>0
(x
2−4)(x+2)>0
(x+2)
2(x−2)>0
x∊(2,+
∞)
17 lis 19:00
Grześ: Proszę Cie bardzo
17 lis 19:00
kagarolinka: matkooo

dziekuje ci bardzo Grzesiu, nie spodziewalam sie tak szybkiej odpowiedzi i to w
dodatku na wszystkie trzy przyklady.

dziekuje bardzo i niech ci bozia w pieniadzach wynagrodzi
17 lis 19:01
Grześ: Aj tam, aj tam. A z ciekawości która klasa i profil
17 lis 19:03
kagarolinka: matkooo

dziekuje ci bardzo Grzesiu, nie spodziewalam sie tak szybkiej odpowiedzi i to w
dodatku na wszystkie trzy przyklady.

dziekuje bardzo i niech ci bozia w pieniadzach wynagrodzi
17 lis 19:20
kagarolinka: oj niechcacy wyslalam dwa razy. tiaa wlasnie nie klasa tylko pierwszy rok studiow

ale niestety nigdy nie mialam takich rzeczy a wykladowca nie raczyl wytlumaczyc o co chodzi

dlatego dziekuje ci bardzo
17 lis 19:21
kagarolinka: jeszcze mam pare innych zadan z ktorymi sie mecze ale juznie bede nikomu glowy zawracac
17 lis 19:25
Grześ: tak coś to wrzucaj je, tak dla wiadomości ja II klasa liceum
17 lis 19:26
Grześ: ale coś podobnego do tego, czy jak
17 lis 19:26
kagarolinka: hahaha to ty jestes jakis geniusz matematyczny

ogolnie to wolalabym ci na mejla wyslac albo
na gg, ale jak napiszesz nr albo mail to wszyscybeda zaraz pisac haha
17 lis 19:27
Grześ: aj tam, wprawiłem się w takie nierówności wykładnicze, dużo jeszcze materiału nie przerobiłem
ogólnie
Jak coś to pisz na gg 5650170
17 lis 19:30
kagarolinka: mam cos takiego np:
rozwiaz graficznie rownanie:
x 13+x2=2
tam jest x do potegi jednej trzeciej
17 lis 19:30
kagarolinka: mam cos takiego np:
rozwiaz graficznie rownanie:
x 13+x2=2
tam jest x do potegi jednej trzeciej
17 lis 19:30
Grześ: 3√x=−x
2+2
Narysuj
3√x oraz funkcję kwadratową −x
2+2
Hmm, ciekawe jakby to inaczej zrobić
17 lis 19:32
kagarolinka: heh nie jest ze mna jeszcze tak zle

dobrze zrobilam ale myslalam ze glupote zrobilam a tu
jednak dobrze
17 lis 19:55