wariacje
ilak: ile jest wszystkich liczb czterocyfrowych ?
n=10 liczb( bo jeszcze zero nas interesuje )
to bedzie wariacja bez powtórzen ?
jak to zrobic?

dzieki
17 lis 18:45
xx: ktoś pomoże? Oblicz pH roztworu buforowego zawierajacego 0,2500 g HCOOH i 0,2500 g HCOOK w 0,5
dm3
17 lis 18:46
nikka: hmm...
{0,1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9}
rm = 9*10*10*10
ale nie jestem pewna czy to dobrze ...
17 lis 18:50
ilak: nie nie jest dobrze

.
jakis inny pomysł

?
17 lis 19:04
17 lis 19:07
Grześ: Ale czemu niby źle

Na pierwszym miejscu od lewej nie może być zera, czyli 9 sposobów, a kolejne to już dowolna
cyfra
Sposobów=9*10*10*10
17 lis 19:07
ilak: sory,zle napisałem polecenie

"ile jest wszystkich libcz czterocyfrowych o róznych cyfrach?
17 lis 19:23
Grześ: aaa, to wtedy jest tak:
9*9*8*7, teraz jest dobrze
17 lis 19:24
ilak: ooo dzieki

−czajam
17 lis 19:33