?? pomocy
Anulka1990: wyznacz wartość b, dla której równanie 2x
2+bx+3=0 ma dokładnie jeden pierwiastek jak to
zrobic
17 lis 18:30
Tomek.Noah:
Zapewne w zeszycie amsz warunki dla delty i jego rozwiazan zatem popatrz i przeczytaj dla
jakiej delty rownanie kwadratowe ma jedno rozwiazanie
17 lis 18:31
Anulka1990: no dla delty rownej 0 ma jedno rozwiazanie ale jak to obliczyc

bo mam podstawiec za to b
17 lis 18:36
Grześ: po prostu wstaw b do wzoru delty
17 lis 18:38
Anulka1990: to wychodzi Δ=b
2−24 i co dalej
17 lis 18:41
Kejti: b2−24=0
b=...
17 lis 18:42
xx: ktoś pomoże? Oblicz pH roztworu buforowego zawierajacego 0,2500 g HCOOH i 0,2500 g HCOOK w 0,5
dm3
17 lis 18:47