matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania trygonometryczne
Suddenly:
Kompletnie nie mogę tego zrozumieć.
a) sin(x−
π
4
)* cos(7x−
π
12
)=0 b) (cos
2
3x+1) (1−tg
2
3x)=0 c) (3−
√
3
) tgx − 3 tg
2
x+
√
3
=0 d) sin
4
x + cos
4
x=
7
8
e) | 3ctg (x+
π
6
)| =
√
3
f) 2 sin |2x− π|= 1 g)|cos4x|=1 h) − tg |3x−π|=
√
3
17 lis 17:52
Eta:
22 gru 20:13