Ciężar naczynia o danej gęstości wypełnionym wodą
Diego:

Zadanie:
Naczynie o podstawie trójkąta równobocznego (dł. boku zewnętrznego a= 1m, grubość ścianki
naczynia b= 10mm, a wysokość całego naczynia h= 3m) wypełniono wodą (do pełna).
a) obliczyć ciężar całego naczynia z wodą, gdzie gęstość materiału, z którego wykonano
naczynie wynosi g= 7,85 g/cm
3 (gram na centymetr sześcienny), a gęstość wody wynosi w= 1
g/cm
3.
b) obliczyć czas Wylewania (Tk) wody z naczynia, jeżeli prędkość wylewania tej wody wynosi V=
3 l/m (litry na metr).
17 lis 17:07
Diego: Zadanie:
Naczynie o podstawie trójkąta równobocznego (dł. boku zewnętrznego a= 1m, grubość ścianki
naczynia b= 10mm, a wysokość całego naczynia h= 3m) wypełniono wodą (do pełna).
a) obliczyć ciężar całego naczynia z wodą, gdzie gęstość materiału, z którego wykonano
naczynie wynosi g= 7,85 g/cm3 (gram na centymetr sześcienny), a gęstość wody wynosi w= 1
g/cm3.
b) obliczyć czas Wylewania (Tk) wody z naczynia, jeżeli prędkość wylewania tej wody wynosi
V=
3 l/m (litry na metr)
17 lis 17:35