Prawdopodobiensto i statystyka help ....
Mariusz: Mam do rozwiązania 3 zadania i nie wiem KOMPLETNIE jak sie za nie zabrac ktos moze cos wie
1. W rozkładzie Poissona P(λ) obliczyć prawdopodobieństwo zbiorów:
A= {0,1,2,3,4}, B = {0} , C= {0,4,8,12,...}
2.Podać dowolny nieujemny ciąg liczbowy o sumie 1 i dla niego znaleźć prawdopodobieństwo
wybranych przez siebie podzbiorów zbioru liczb naturalnych
3. Dla zmiennej losowej X o gęstości rozkładu prawdopodobieństwa danej wzorami:
f(x) = 2 x dla 0 < x < 1, oraz f(x) = 0 poza tym,
znaleźć
− dystrybuantę zmiennej losowej X
− moment rzędu 2 zmiennej losowej X
− dystrybuantę zmiennej losowej Z = √X
17 lis 16:26
MARIUSZ: wie ktos?
17 lis 20:09