matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kaska:
proszę o pomoc.
liczba a= 9
log
3
4
jest równa :
17 lis 15:59
Godzio:
9 = 3
2
Rozwiązanie na wzorach: a
k * log
a
b
= a
log
a
b
k
= b
k
= ...
17 lis 16:00
Eta:
b
log
b
c
= c a= 9
log
3
4
= (3
2
)
log
3
4
=(3
log
3
4
)
2
= 4
2
=.........
17 lis 16:02