matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Julia:
1 − x
3
= jak to się podstawia?: C mam skorzystać ze wzoru na różnicę sześcianów.
17 lis 14:20
magda:
1−x
3
=1
3
−x
3
podstaw za a=1 b=x
17 lis 15:36
Eta:
a
3
− b
3
= (a−b)(a
2
+ab+b
2
) a=1 b= x teraz dokończ już sama
17 lis 15:45