prawdopodobienstwo
szyszka: Mamy 2 urny z kulami. W pierwszej znajdują się 2 kule czarne i 2 zielone. W drugiej3 biale, 4
czarne i 1 zielona. rzucamy moneta: jesli wypadnie orzel, to losujemy kule z pierwszej urny
jesli reszka − z drugiej. jakie jest prawdopodobienstwo wylosowani bialej kuli?
wyszlo mi 5/12. czy dobrze?
17 lis 00:28
17 lis 00:55
szyszka: a mozesz wyjasnic?
17 lis 00:57
Eta:
| | 1 | |
prawdopodobieństwa wyrzucenia orła = prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki = |
|
|
| | 2 | |
| | 1 | | 3 | |
P(bbiałej)8= |
| * |
| = ......
|
| | 2 | | 8 | |
bo tylko w drugiej urnie są kule białe
17 lis 01:09
Godzio:
Gustlik by się tutaj wypowiedział na temat drzewka

hehe
17 lis 01:10
Eta:
Hehe

W tym przypadku, jest w sam raz potrzebne
17 lis 01:19
szyszka: dzieki wam wielkie. jak zwykle robie najglupsze bledy z mozliwych
17 lis 01:31