rozwiaz rownanie
Magda: Rozwiąż równanie: (x−3)(x+4)−2(3x−2)=(x−4)2
16 lis 23:46
Eta:
wymnóż i zredukuj lewą stronę,
prawa strona : podnieś do kwadratu
zredukuj i podaj "x"
16 lis 23:49
Ania: a nierownosc (x−2)(x−5)≤4
16 lis 23:52
Eta:

podobnie, wymnóż lewą stronę
x
2 −7x +10 ≤ 4
x
2 −7x +6≤0 Δ= 25
√Δ=5
x
1= ...... x
2=.........
odp: x€
< x1, x2 >
16 lis 23:57
Godzio:
warto by było dodać że x
1 < x
2
bo czasem może się okazać że wyjdzie <6,1>
17 lis 00:01
Eta:
Hehe,
Godzio 
nie liczyłam pierwiastków, myślę,że uporzadkować je każdy potrafi
17 lis 00:06
Eta:
Podobnie było w jednym z zadań na próbnej maturze
17 lis 00:08
Magda: a co z moim zadaniem
17 lis 16:44