matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
duduś
Misiek:
log2(9−2
x
)=3−x proszę o pomoc ta dwójka jest mała przy tym logarytmie : >
16 lis 23:01
Jack:
dziedzinę wyznacz (nie ma tam w logarytmie 9−
3
x
?). A potem 2
3−x
=9−2
x
8*2
−x
+2
x
=9 podstawienie t=2
x
, t>0.
16 lis 23:06